Pàgines

dilluns, 26 de desembre del 2011

Quina és la diferència entre TIC i TAC?


TIC(Tecnologies de la Informació i la Comunicació): Segons el que trobem a la Viquipèdia (TIC) relatiu a les tecnologies de la informació i la comunicació,”agrupen els elements i les tècniques utilitzades en el tractament i la transmissió de les informacions, principalment d’informàtica, internet i telecomunicacions“. Aquestes tecnologies tenen la finalitat de millorar la vida de la gent dins un entorn. Així doncs les noves tecnologies a l’aula són un recurs que ens faran molt més fàcil la tasca i ens ampliarà les possibilitats de tot el que fem, donat el potencial del que disposen i el fàcil accès a la informació que ens donen.

TAC (Tecnologies d’Aprenentatge i Coneixement): Segons el que trobem a la Viquipèdia (TAC) les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement es pot entendre com una visió de les TIC des de l’escola. Es tracta de posar les tecnologies al servei d’una millora en els processos d’ensenyament – aprenentatge, d’avaluació i d’organització, que de forma quotidiana es desenvolupen a l’entorn, al centre i a l’aula.
L’ús que se’n faci d’aquestes tecnologies i del seu potencial com a agents de canvi metodològic, permetrà discernir i identificar aquelles actuacions més significatives i innovadores des del punt de vista educatiu. Així doncs podem entendre que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació són les que guien l’aprenentatge.

Per tant, la diferència fonamental entre emprar un o altre mot, es basa en què el darrer mot emprat, TAC, té unes majors connotacions al medi on s’està produïnt l’actuació d’aquestes noves tecnologies: L'escola
No voldria acabar aquesta breu explicació, sense fer-vos esment d’una de les eines, que permeten en un centre fer una bona planificació de l’ús d’aquestes noves tecnologies, i que en els nostres centres educatius s’està tornant totalment imprescindible: “El Pla TAC de Centre“.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada