divendres, 22 de juny de 2012

Experiències escolars utilitzant les TIC

Linkat
A partir d'un treball explicat  pels companys, i que el treball ja ha estat explicat anteriorment, ens posen com a exemple d'integració de les TIC a l'aula l'Escola Barrufet de Sants.
Tal com parla l'Oscar en el seub blog l'eina utilitzada és el LINKAT, és un sistema operatiu en substitució del windows. Aquest és totalment gratuït i és difós pel Departament d'Educació de la Generalitat.


Els desavantatges que podem trobar són que molts del ordinadors i programes no són compatibles amb aquest recurs. D'altra banda, a part de ser gratuït el tutorial i les instruccions són senzilles per tal que els usuaris el puguin utilitzar en la seva totalitat.

Scratch
Aquest programa el vaig conèixer arran de l'entrada del meu company Pau Nin, el qual ens explica que aquest programa només l'havia sentit a veu i durant la seva estada de pràctiques a l'aula.

Així doncs ens el defineix com un programa  a partir del lema de la pàgian web d'aquest : " Imagina - Programa - Comparteix" . Per tant, podem veure que és un programa en el qual els alumnes crean les seves propies històries i idees, a partir de les quals aprenen altres matèries i poden compartir amb altres usuaris les seves creacions.
Cal dir, que aquest és un programa gratuït i de fàcil utilitat.

Quan anava escribint sobre aquest porgrama m'ha vingut a la memòria un altre: Una mà de contes   molt semblant a l'anterior, ja que permet a l'almunat crear els seus propis contes utilitzant els seus dibuixos, la música que més els hi agradi i sobretot poder compartir-los

Com a conclusió, m'agradaria remarcar la última idea, la idea de compartir, que els alumnes vegin una utilitat i recompensa del seu treball i esforç, per tal de poder fomentar la idea del treball cooperatiu i significatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada